Livsstil

Att sluta med den fula ovanan att röka förbättrar inte bara din hälsa och ökar din livslängd – det kan även öka din livskvalitet på många olika sätt. Detta kan vara svårt att tro under de första svåra dagarna efter att du har slutat. Men väldigt snart så kommer du att belönas för din ihärdighet, viljestyrka och hängivenhet. Vi vet, att med tiden, så kommer dina energinivåer att öka, du kommer att må bättre och du kommer att leva upp. Så även om det verkar svårt i början – kom ihåg vad det är du siktar mot och hur mycket bättre du kommer att må i det långa loppet.

Vi tror att det finns några saker som du inte har tänkt på än. Din arbetsförmåga kommer att öka då rökpauser hör till det förgångna och stressnivåerna minskar. Alla borde se skillnaderna i ditt utseende. Som en före detta rökare kommer du att ha färre rynkor, gladare ögon, ditt hår och dina kläder kommer att lukta renare – till och med dina tänder kan bli vitare, vilket ger dig ett fräschare, vitare leende. Allt eftersom din smak och ditt luktsinne förbättras kommer du även att uppskatta mat mycket mer.

Hur är det med din framtid? Tänk bara – om du kan hantera en sådan svår uppgift som att sluta röka, då kan du lyckas med många andra saker också. Tillsammans med din förbättrade, friskare kropp, så öppnas en helt ny värld upp för dig. Det kanske finns hobbys och olika intressen som du nu kommer att kunna prova på. Kanske lockas du plötsligt mer av en äventyrssemester. Även de små sakerna i ditt liv, som att kunna (slutligen) hålla samma tempo som barnen kan ge en helt ny nivå av tillfredsställelse i ditt liv.

Att sluta röka för livet

Här är ett smakprov på vad du har att se fram mot:

  • Förbättrade relationer. Ditt förbättrade självförtroende gör en stor skillnad att dina vänner, familj och arbetskollegor kommer att märka det de också.
     
  • Känna dig stärkt att göra mer och klara av mer – för att du kan.
     
  • Möjligheter att utforska nya horisonter. Kanske dykning på det stora barriärrevet, eller fotvandring i fjärran bergsmassiv inte är något för dig – men en friskare kropp och ljusare framtid kan öppna upp en helt ny värld av spännande möjligheter.
     
  • Du kan även ha en hel del extra pengar att leka med – eller att njuta av tillsammans med din familj.