Mitt trapptest

Se din hälsa förbättras vecka för vecka

En av de förvånansvärda sakerna med att sluta röka är hur snabbt din kropp börjar återhämta sig från de år av skadlig påverkan som din rökning utsatt den för. Dag efter dag, vecka efter vecka, kommer din cirkulation sakta att förbättras – vilket betyder att din fysiska hälsa också förbättras.

Ett sätt att bevisa detta är genom att utföra trapptestet. Vi kommer att be dig utföra detta test med regelbundna intervaller. Så tappa inte bort detta papper – du kommer att återvända till det om och om igen!

Om allt går som det ska kommer du att se att din spänst förbättras för varje vecka – vilket är en perfekt motiverande faktor för att stärka ditt självförtroende och din viljekraft. Någonstans i närheten av där du bor finns det säkert trappor som du brukar undvika. Det kanske är på jobbet – eller i det närbelägna varuhuset. Allt vi begär är att du tar trapporna, antecknar hur lång tid det tog och hur du mådde. Efter att du har genomfört testet ett par gånger är vi ganska säkra på att du kommer att märka en skillnad. Många fd upplever en förbättring av konditionen så gör gärna trapptestet så stärker du din motivation att förbli en icke-.

Kom ihåg att om du inte är fysiskt frisk bör du fråga din läkare om råd innan du utför någon form av ansträngande aktivitet. Om du märker att du blir obehagligt andfådd eller om du blir yr när du genomför trapptestet bör du uppsöka läkare. Fyll i dina resultat varje gång vi ber dig att genomföra trapptestet.


Gradera din svårighetsnivå på en skala från 1–6 och anteckna även den tid det tog. Så enkelt är det!

  Svårighet Den tid det tog
Dag 3 (Vecka 1) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter 
Dag 10 (Vecka 2) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter   
Dag 18 (Vecka 3) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter   
Dag 25 (Vecka 4) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter   
Dag 31 (Vecka 5) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter   
Dag 39 (Vecka 6) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter   
Dag 59 (Vecka 9) 1   2   3   4   5   6   ______Minuter