Du är en inspiration för andra

Gratulerar – du är nu en god förebild

Du har uträttat något otroligt svårt som de flesta personer som försöker kommer att misslyckas med flera gånger. Du har slutat med tobak för gott. Du är ett föredöme för alla rökare du känner. Än bättre, du är ett föredöme för dom som står dig närmast och som kanske varit frestade att prova på rökning – dina barn till exempel. Du kanske slutar samtidigt som en vän eller partner? Och gett varandra inspiration. När det gäller rökning så är det du gör och det du säger nu en och samma sak. Du har gått från att vara en vandrande, levande, andandes reklampelare för tobaksvaror till att bli en lysande förebild för andra som också vill sluta röka!

Det faktum att du slutat röka, ser bättre ut och känner dig bättre kommer att påminna alla andra i ditt liv vilket smart drag det var du gjorde. De kan mycket väl prata om dig med andra personer i sina liv. Om du kan göra det så kan de också göra det. Du inger hopp till fler personer än du tror.

Påverka andra

Att påverkas av andras agerande är troligen mer vanligt än du tror. Föreställ dig att du ser någon som parkerar sin bil och går in i ett köpcentrum för att handla. När han eller hon kommer ut från köpcentrat går någon förbi och plockar upp en tom hamburgerkartong från marken och lägger sedan skräpet i en papperskorg i närheten. När personen du tänkt på går tillbaka till bilen ser hon att något har placerats bakom vindrutetorkaren på bilen – kanske ett reklamblad för ett nytt schampomärke. Föraren kan göra en av tre saker med reklambladet – kasta det på marken, ta med det i bilen, eller gå till papperskorgen och kasta det. Vad är mest troligt?

Förmodligen skulle hon kasta det i en papperskorg, eller ta med det i sin bil. Men vad skulle hända om de inte såg att någon plockade upp den tomma hamburgerkartongen? Reklambladet skulle troligtvis ha kastats likgiltigt på marken. Slutsatsen? Det visar hur mycket vårt agerande ovetandes kan påverka andra. Genom att bli en före detta rökare på jobbet, i hemmet och på fritiden, så blir du ett föredöme för andra. Hur bra känns inte det?