Välkommen till ditt nya liv

Du har klarat det! Välkommen till resten av ditt tobaksfria liv!

Välkommen till den första delen av vår Uppföljnings-fas i Dagboken. Efter alla dessa år av försök har du äntligen slutat. Det är en härlig känsla! Var dock medveten om att detta också är en tid då vissa faller tillbaka i dåliga vanor. Det kommer väl inte att hända dig – eller hur? Det är därför det nu är en bra tid att se framåt på månaderna som kommer och också se tillbaka på vad vi har lärt oss tillsammans.

På din resa med
Dagboken till ditt nya liv som före detta rökare har du klarat av att förändra dina tankar och din kropp på många sätt. Förmodligen mer än du inser. Att tänka lite mer på dem nu kommer att göra det ännu enklare att förstå hur du blev en före detta rökare. Ännu viktigare – hur du förblir en före detta rökare. Det viktiga är att fokusera på vad du har uppnått. Du bestämde dig för att sluta, och det var kanske inte för första gången. Du bara visste innerst inne att rökning helt enkelt är obegripligt. Chansen finns att din önskan att sluta stärktes ibland och försvagades ibland, men den försvann aldrig. Slutligen beslutade du att det var dags och började tänka på hur och när du skulle sluta röka. Just då tog du det viktiga beslutet. Du visste att du inte kunde sluta på egen hand. Precis som så många andra hade du kanske försökt innan och misslyckats. Så du sökte hjälp från din läkare som visste att du skulle ha nytta av det personliga, interaktiva stödet från Dagboken

Överraskande nog behövde du inte ens sluta röka i första delen av programmet. Du tänkte igenom dina anledningar till att sluta röka och lärde dig några viktiga saker om att sluta röka vilka gav dig verkligt fokus, styrka och beslutsamhet. Sedan var det dags att sluta – och det förde med sig en massa nya utmaningar. De första dagarna kan ha varit svåra, men du upptäckte att du hade den inre styrkan att lyckas (och fick massor av stöd). Det var då det riktiga arbetet började. Det pågår ännu – och kommer att göra det ända till slutet av Uppföljnings-fasen. Det kommer fortfarande utmaningar ibland. Du vet hur du ska hantera dem, eftersom du har upplevt de flesta av dem innan. Du kan kanske fortfarande känna rökbegär, men inte lika ofta som förut. Du är i det slutliga skedet av din resa. Du kan verkligen kalla dig en före detta rökare – och det finns ingen risk att du går tillbaka!