Du förtjänar att må bra

Det är dags att fira igen!

Idag bör du känna dig nöjdare med dig själv än någonsin förr. Du har klarat dig igenom den fjärde veckan i din sluta-fas. Om du inte har begått några misstag – är det en hel månad utan att röka! Är du fortfarande bekymrad över din förmåga att klara av att löpa hela linan ut? Var inte det. När allt kommer omkring kommer du tillbaka till Dagboken varje dag – eller hur? Det betyder att du måste vara ganska hängiven till att lyckas med att sluta röka – det är viktigt att du tror på att du kommer att vara en av de som lyckas. Du skulle också kunna vara en av de sexiga. Kommer du ihåg Vecka 2 när vi talade om för dig hur rökning påverkar ditt sexliv? Nu när du har klarat fyra veckor i ditt försök att sluta röka tänkte vi att du kanske skulle vilja påminnas om vad du undviker nu när du är en före detta rökare...

Tycker du att jag är sexig?

Film, tv och reklam har gjort mycket för att göra rökning till något sexigt. Men i verkligheten kan det verkligen dämpa ditt sexliv. Forskning visar att rökning kan bidra till impotens. Enligt en större studie, löpte faktiskt män som rökte mer än 20 cigaretter per dag en 60% högre risk för impotens än män som aldrig hade rökt. Hur kommer detta sig? Rökning kan leda till att plack avlagras i dina blodådror. Detta lager kan förhindra blodet från att strömma genom dina blodkärl, vilket ger problem med blodcirkulationen. Och det kan leda till impotens.

Forskning visar också att kvinnor som röker och tar p-piller löper högre risk att drabbas av hjärtåkommor. För dessa kvinnor är risken att drabbas av en hjärtattack 20 gånger högre. Och det är bara att erkänna det – en person som röker mycket är inte den som är mest attraktiv. Ofta luktar de rök, har dålig andedräkt, och gula tänder. Inte så upphetsande direkt. Så återigen har vi givit dig mer än ett gott skäl till att fortsätta låta bli att röka. Och fler bevis på hur osexigt det egentligen är att röka. Mer exakt – bevis på hur sexig du kan vara nu när du har slutat röka. Med tanke på detta tycker vi det är dags för dig att få ytterligare en belöning. Du har lyckats där miljontals människor har misslyckats. Du har slutat röka – det är dags att fira igen.