Ingenting kommer att stoppa dig nu

Bara en sak kan stoppa dig nu

Det är mer än en månad sedan du slutade röka och du är fortfarande kvar på spåret. Du är inte längre beroende av cigaretter och den värsta tiden har du nästan helt säkert bakom dig. Det är bara en sak som kan få dig att spåra ur nu – och det är om du beslutar dig för att röka igen. Om du har gjort något enstaka misstag, så har du arbetat dig igenom det och fått dig själv på rätt spår igen. Om du skulle kasta bort allt ditt goda arbete nu och besluta dig för att ta en cigarett – är det ditt beslut. Din kropp blir starkare för varje dag och du är väl informerad om mängden av giftiga ingredienser i cigaretter som orsakar sjukdomar och vet vilken skada de gör på dig (och andra omkring dig). Den enda vägen nu är framåt och uppåt – som en äkta före detta rökare.

Sanningen om rökare

En av de mest överraskande (och sorgligaste) sakerna med rökare är att de faktiskt inte alls vill röka. Detta förvånande faktum avslöjades i en stor medicinsk studie om rökning bland 8 000 rökare i fyra olika länder. Studien avslöjade att hela 90% av dem önskade att de inte börjat röka från första början. I själva verket sa de (på fyra olika språk!) att om de hade valet igen skulle de inte börja att röka. Ännu värre – de visste att rökning också hade resulterat i en lägre livskvalitet.

De flesta av dessa rökare kände också att de spenderat för mycket pengar på rökning och oroade sig för rökningens effekter på deras hälsa. De ansåg att den viktigaste orsaken till att de inte slutat (även om de hade försökt flera gånger) var att de var beroende av rökning. Inget tvivel om att du kände på liknande sätt när du var en rökare. Så vad berättar denna medicinska milstolpestudie för oss? En slutsats är det är för sent att ångra att man började röka när man väl är beroende. Det andra är att den bevisar vad du redan vet – rökare gillar inte att röka, de inser att de är beroende och önskar att de inte vore det. Detta faktum gör dig förmodligen ännu mer fast besluten att göra det bästa av detta tillfälle och sluta röka för evigt. Har du någonsin hört någon säga att de ångrar att de slutade röka?