Inget är värt mer att fira än att sluta

Femtielva anledningar att fira

Finns det något som är värt att fira mer än att sluta röka? Du har åstadkommit något som radikalt har förbättrat din hälsa och din livskvalitet. Du har gjort dina vänner och din familj gladare och även stoppat bra mycket mer pengar i fickan. Det måste väl vara värt att fira – eller hur? Ska vi fortsätta? Du är 5 veckor in i sluta-fasen. Rökbegär och abstinensbesvär kanske finns lite grann men är mest ett minne. Du har slutat och du är på god väg att fortsätta så. Alla anledningar tillsammans, blir en väldigt speciell anledning till att fira.

Veckorna 7–12 av sluta-fasen

Att klara det till vecka 6 av sluta-fasen är en stor bedrift, men sorgligt nog för oss, kommer den lilla roll vi har kunnat spela i din framgång att minska ytterligare. Du behöver oss inte riktigt lika mycket som du gjorde – så vi kommer att hålla oss i bakgrunden från och med nu när du tar mer och mer kontroll över ditt liv själv genom att använda de verktyg och tekniker vi har gått igenom tillsammans. Vi har arrangerat de kommande veckorna av sluta-fasen på ett lite annorlunda sätt. Vi kommer att förse dig med sidor två gånger per vecka från och med nu, snarare än dagligen. Vi har funnit att de flesta som slutar med Dagboken inte behöver fullt lika mycket hjälp och assistans från och med nu. Det betyder att du inte behöver rådfråga din Dagbok varje dag. 

Vårt råd är att komma tillbaka till oss en eller två gånger per vecka, läs – och gör sen aktiviteterna. Du kan även hålla Mina tobaksfria dagar uppdaterade och hålla ett öga på resten av Mina framsteg. De dagar du inte behöver läsa, försök att komma ihåg alla råd vi gett dig sedan dag 1 – ta 10-minuterspromenader, tala med din Sluta-kompis och se efter i din frestelsemätare är bara några av de råd du fått. Vi kommer också att se mindre av varandra, men vi försvinner inte. Vi vet hur viktiga de kommande veckorna kommer att vara för dig, och vi vill vara där närhelst de där odrägliga rökbegären oväntat besöker dig. Så glöm oss inte!